PLAY! ; PLAY! Zine

Obsidian pravi Pathfinder RPG?

Verujemo da ste svi upoznati sa čuvenom stonom role-play igrom Dungeons & Dragons, koja nam je između ostalog donela i gomilu legendarnih kompjuterskih rpg igara baziranih na njihovom sistemu, kao što su Baldur’s Gate, Icewind Dale, Planescape Torment i druge.

Negde oko 2007. i 2008. godine se desio razlaz između kompanije The Paizo Publishing i Wizards of the Coast (koji rade D&D), pa je The Piazo rešio da napravi svoji rpg sistem pod imenom Pathfinder Roleplaying Game, baziran na D&D 3.5, što je mnoge fanove koji nisu bili zadovoljni sa sistemom u D&D 4.0 privuklo ka Pathfinderu.

Pathfinder je ubrzo postao veoma popularan rpg sistem, a već su ranije objavili i saradnju sa Obsidian Entertainment, sa kojim su zajedno radili na jednoj digitalnoj kartičnoj igri. Ono što nas je danas zaintrigiralo je jedan upitnik koji se pojavio na Obsidian forumima, a koji izgleda snažno naglašava da postoje velike šanse da ćemo videti novi RPG iz Obsidiana koji će biti smešten u svet Pathfindera.

Ovo su sve zasada samo još daleke spekulacije, ali dovaljne da ljubiteljima dobrih rpg igara zagolicaju maštu. Videćemo da li ćemo uskoro imati i neka zvanična obaveštenja iz Obsidiana, a pomenuti upitnik možete videti ovde. Da li će to biti rpg sličan kao Pillars of Eternity, ili nešto potpuno novo, ostaje nam da vidimo.

Za desetak dana inače izlazi novi Obsidian rpg, Tyranny, koji rade u saradnji sa Paradoxom, a već su ranije potvrdili i da rade na nastavku Pillarsa.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!