PLAY! ; PLAY! Zine

Pogled na otkazanu Metallica igru

Početkom ovog veka se krčkao jedan veoma zanimljivi projekat post-apokaliptične igre, koji je na kraju kao i mnogi drugi nesrećni naslovi, završio na smetlištu iz različitih razloga.

U pitanju je igra pod imenom Damage Inc. : Metallica, i kao što iz naslova možete i da primetite,  popularni treš metal bend  Metallica je tu ima svoju ulogu.

Igra je bila post-apokaliptična vožnja u maniru Mad Max filmova ili pak čuvenih Twisted Metal igara. Na osnovu onoga što vidimo, imala je otvoren svet sa gradskim i pustinjskim lokacijama, i čak pomalo podseća i na GTA.

Na igri je radio Blackrock studio do njegovog gašenja, nakon čega je rad preuzeo Climax. Usled raznih problema, od onog sa izdavačima, pa do lincenciranja, igra je polako skrajnuta i na kraju otkazana.

Ipak, zašlo se relativno duboko u njen razvoj, pa sada imamo prilike da vidimo kako je to izgledalo, nakon što su “procurele” kopije ranijih stadijuma ove igre u njenom razvoju. Snimak koji gledamo je demo build igre iz ~2004. godine, a igra je trebalo da se pojavi 2005. za pc, ps3 i xbox.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!