PLAY! ; PLAY! Zine

Stiže nova Red Dead igra?

Juče se kao lavina proširila inormacija da je Rockstar na svim svojim relevantim stranicama (zvanični sajt, fejsbuk, instagram, tviter…) postavio crvenu pozadinu u “farbanom” stilu i svoj logo preko nje.

Naravno, hajp je odmah dostigao biblijske proporcije, i ogroman broj ljudi se slaže da ovo znači samo jedno – stiže nam nova Red Dead igra.

Ovaj serijal je do sada izlazio ekskluzivno za konzole, i prvi put se pojavio 2004. godine sa igrom Red Dead Revolver, ali je svoju slavu i ogromnu popularnost stekao sa drugom igrom u serijalu, Red Dead Redemption, koja je izašla 2010. godine.

U pitanju je akciona avantura iz trećeg lica, smeštena u otvoreni svet američkog zapada s početka 20. veka. Igra je zbog vestern mehanike i inovatinih ideja bila apsolutni hit i kod kritike i kod publike i brzo je stekla kultni status.

Mogućnost da sa potupnom slobodom lutate po prerijama u godinama kada je ono što znamo kao “divlji zapad” već uveliko izumiralo, je nešto što je kupilo iz prve mnoge fanove, a tu je bio naravno i zarazni gejmplej u kaubojskom maniru, kao i odlična priča glavnog lika.

Osim pomenutih “farbanih” crvenih pozadina u duhu Red Dead igara, Rockstar se nije oglasio sa drugim informacijama, a poznajući njihove metode pravljenja hajpa, nije nemoguće da prve “prave” informacije dobijemo tek početkom sledeće godine, tako da nam zasada ostaje samo hajp.

 

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!