PLAY! ; PLAY! Zine

Stiže nova Red Dead igra?

Juče se kao lavina proširila inormacija da je Rockstar na svim svojim relevantim stranicama (zvanični sajt, fejsbuk, instagram, tviter…) postavio crvenu pozadinu u “farbanom” stilu i svoj logo preko nje.

Naravno, hajp je odmah dostigao biblijske proporcije, i ogroman broj ljudi se slaže da ovo znači samo jedno – stiže nam nova Red Dead igra.

Ovaj serijal je do sada izlazio ekskluzivno za konzole, i prvi put se pojavio 2004. godine sa igrom Red Dead Revolver, ali je svoju slavu i ogromnu popularnost stekao sa drugom igrom u serijalu, Red Dead Redemption, koja je izašla 2010. godine.

U pitanju je akciona avantura iz trećeg lica, smeštena u otvoreni svet američkog zapada s početka 20. veka. Igra je zbog vestern mehanike i inovatinih ideja bila apsolutni hit i kod kritike i kod publike i brzo je stekla kultni status.

Mogućnost da sa potupnom slobodom lutate po prerijama u godinama kada je ono što znamo kao “divlji zapad” već uveliko izumiralo, je nešto što je kupilo iz prve mnoge fanove, a tu je bio naravno i zarazni gejmplej u kaubojskom maniru, kao i odlična priča glavnog lika.

Osim pomenutih “farbanih” crvenih pozadina u duhu Red Dead igara, Rockstar se nije oglasio sa drugim informacijama, a poznajući njihove metode pravljenja hajpa, nije nemoguće da prve “prave” informacije dobijemo tek početkom sledeće godine, tako da nam zasada ostaje samo hajp.

 

 

Naš Gaming Podcast

Facebook:

PLAY! Zine Instagram:

  • Did you read our review of Desync yet? Of nothellip
  • This monday sure feels like Friday The 13th with Jasonhellip
  • I got no clue whats going on but its sohellip
  • What is worse  little nightmares or great expectation? littlenightmareshellip

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!