PLAY! ; PLAY! Zine

Thompson – kroz istoriju i pop kulturu

Popularni “tommy gun” je jedno od najprepoznatljivijih i najkultnijih oružja 20. veka. Njegov specifični oblik, drveni kundak i upadljivi okrugli šaržer su ga učinili lako prepoznatljivim i jedinstvenim.

Njegov razvoj je počeo još za vreme prvog svetskog rata, kao jedno od prvih ručnih automatskih oružja, ali je svoj pun “potencijal” ostvario 20-ih i 30-ih godina prošlog veka, ne u ratu, već na ulicama američkih gradova u mafijaškim obračunima.

Njegov zenit je došao sa drugim svetskim ratom, gde je ušao u masovnu upotrebu, da bi kasnije počeo da bude zamenjivan sa efikasnijim novijim modelima.

Lako prepoznatljiv, ovo ikonično oružje je našlo svoj put do mnogih oblasti popularne kulture, a svakako je i nama gejmerima poznato iz mnogih kultnih video igara, specifično onim koji se bave mafijom i drugom svetskim ratom.

Poznati jutjuber Ahoy je uradio pregled kratke istorije ovog oružja i njegovog pojavljivanja u mnogim kultnim i popularnim video igrama, i pokušao da nam prenese šta je to ovo oružje učinilo tako upečatljivim u pop kulturi.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!