PLAY! ; PLAY! Zine

Abandon Ship – kao FTL, ali na moru

Bićemo iskreni – iako obožavamo FTL, toliko da je u našoj listi najboljih svemirskih igara, nismo uspevali da ga pređemo tokom prvih desetak sati igranja. Brutalni izazov nasumično generišućeg svemira je bio jednostavno prevelik.

Abandon Ship je prva igra iz studija Fireblade Software i upravo nas je podsetila na pomenuti FTL. Upravljaćete brodom, ali ne u svemiru već na moru gde mogu da vas napadnu gusari, morske nemani i uopšte da vam se dese svakakve avanture u proceduralno generisanom svetu. Autori posebno ističu FTL, Sunless Sea i četvrti Assassin’s Creed kao uzore.

Što se gameplaya tiče, izdavaćete komande svojoj posadi kako biste pucali iz topova, skretali brod ili popravljali nastalu štetu. Tokom susreta sa neprijateljskim brodovima moći ćete da, naravno, zapucate na iste ali i da se ukrcate i pokušati da ih tako zauzmete. Svet igre će se generisati što znači i nasumične, a uglavnom loše po vas, događaje. Već vidimo da će se ponoviti naša FTL epizoda i sa ovom igrom…

Abandon Ship izlazi 2017. godine a prvi trejler pogledajte u nastavku. Na sajtu igre se možete prijaviti za newsletter i, ako budete imali sreće, jedan od članova posade nosiće vaše ime.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!