PLAY! ; PLAY! Zine

Driving Survival je horor igra sa automobilima

Zamislite scenu: vozite se sami na dugom putu između dva grada, praktično po nedođiji. Mrkli je mrak i sem povremenih bandera nema ničega na putu. A u onda u retrovizoru vidite automobil koji vam se sve brže približava bez namere da se zaustavi.

Ovakvu postavku smo viđali u horor filmovima a sada će jedna video igra pokušati da nam prikaže kako je to naći se u ulozi protagoniste ovakvog scenarija. Driving Survival je mala horor igra na kojoj radi samo jedan autor, Ondrej Švadlena, a kao scenario ima pomenutu situaciju samo što ćete bežati kroz svet koji kao da je izašao iz Stalker igara. Sve vreme vas juri drugi automobil u kome su humanoidni košmari kao sveže kopirani iz Džejkobove lestvice koji će se truditi da vas slupaju i, konačno, ubiju vozača. Vaša verna, zarđala peglica će biti jedino sredstvo prevoza i neće biti moguće izlaziti iz auta, a igra posebno klaustrofobično izgleda kada igrate iz perspektive prvog lica.

Driving Survival je još uvek u fazi prototipa, ali po svemu viđenom je nešto što bismo rado zaigrali. Razvoj igre možete pratiti na njenom blogu, a u nastavku pogledajte nekoliko gameplay klipova.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!