PLAY! ; PLAY! Zine

GTA V do sada prodat u preko 70 miliona primerka

Nedavno smo pisali o tome kako je GTA franšiza ove godine donela zaradu od preko 700 miliona dolara kompaniji Take-Two Interactive (vlasniku Rockstar Games i 2K Games), a danas nam stiže novi fascinanti info, u okviru regularnog kvartalnog fiskalnog izveštaja, da je poslednja GTA igra, famozni GTA 5, prodat do sada u neverovatnih 70 000 000 primeraka.

Kako bi stvari stavili u perspektivu, do sada su sve Civilizacija igre zajedno (od prve do poslednje šestice) prodate u 37 miliona kopija, a ceo The Elder Scrolls serijal u nešto preko 40 miliona jedinica. Jedine 3 igre koje su prodate u više kopija su Wii Sports (82.78 miliona), Minecraft (107.86 miliona) i Tetris (495 miliona).

GTA Online ima preko 8 miliona igrača koji igraju igru aktivno na nedeljnom nivou, a iz Rockstar Games najavljuju da će nastaviti da redovno rade na unapređenju igre i dodavanju novog zabavnog sadržaja, iako se igrači svakog meseca potajno nadaju najavi GTA 6, ali verujemo da ćemo za njega sačekati još koju godinu.

U okviru ovog izveštaja je pristigla i informacija da se Mafia 3, i pored očajnih kritika, ipak dobro prodaje, verovatno na krilima slave svojih daleko boljih predaka.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!