PLAY! ; PLAY! Zine

Hideo Kojima će dobiti nagradu Industry Icon na Game Awards

Za 1. decembar najavljeno je još jedno izdanje Game Awards, velike dodele nagrada u gaming industriji. Nominova igre i studije već znamo, a od danas nam je poznato i ko će ove godine dobiti nagradu za veliki učinak u industriji.

Hideo Kodžima, autor Metal Gear serijala kome je Konami prošle godine zabranio da prisustvuje ceremoniji i time napravio mali skandal, biće ovogodišnji nosilac nagrade Industry Icon koju dodeljuje žiri velikanima gaming sveta. Nagrada je uvedena 2014. godine kada je bila dodeljena Roberti i Kenu Vilijams za veliki uticaj na žanr avantura, dok je godinu dana kasnije otišla u ruke Bretu Speriju i Luisu Keslu iz nekadašnjeg Westwood studija za razvoj strateških igara.

Kodžimin rad je veoma cenjen i smatra se za oca šunjalačkih igara, kao i veliki uticaj na naraciju u video igrama. Uostalom, retko ko je ostao ravnodušan na dugovečni Metal Gear Solid. Kodžima trenutno radi na projektu Death Stranding u svom studiju Kojima Productions, ali još uvek nije otkriveno ništa o igri sem veoma kriptičnog trejlera.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!