Vesti

Hideo Kojima će dobiti nagradu Industry Icon na Game Awards

Za 1. decembar najavljeno je još jedno izdanje Game Awards, velike dodele nagrada u gaming industriji. Nominova igre i studije već znamo, a od danas nam je poznato i ko će ove godine dobiti nagradu za veliki učinak u industriji.

Hideo Kodžima, autor Metal Gear serijala kome je Konami prošle godine zabranio da prisustvuje ceremoniji i time napravio mali skandal, biće ovogodišnji nosilac nagrade Industry Icon koju dodeljuje žiri velikanima gaming sveta. Nagrada je uvedena 2014. godine kada je bila dodeljena Roberti i Kenu Vilijams za veliki uticaj na žanr avantura, dok je godinu dana kasnije otišla u ruke Bretu Speriju i Luisu Keslu iz nekadašnjeg Westwood studija za razvoj strateških igara.

Kodžimin rad je veoma cenjen i smatra se za oca šunjalačkih igara, kao i veliki uticaj na naraciju u video igrama. Uostalom, retko ko je ostao ravnodušan na dugovečni Metal Gear Solid. Kodžima trenutno radi na projektu Death Stranding u svom studiju Kojima Productions, ali još uvek nije otkriveno ništa o igri sem veoma kriptičnog trejlera.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top