PLAY! ; PLAY! Zine

I pored loših ocena, Mafia 3 se izuzetno dobro prodaje

Veliki izdavači se u poslednje vreme pitaju kada je igra zaista loša – kada dobije loše ocene ili ako se ne prodaje dobro. Kako tvrde iz 2K, prodaja im nije problem dokle god se priča o igri.

Naime, po najnovijem finansijskom izveštaju iz Take Two, najnovija Mafia je najbrže prodavana 2K igra do sada. Koliko je uspešna, govori podatak da je samo tokom prve nedelje prodato čak 4.5 miliona primeraka i time je dosadašnji šampion prodaje NBA 2K oboren sa trona.

Mafia 3 je primljena sa vrlo lošim recenzijama u početku, a ni nas nije naročito oduševila, ali to apsolutno ne brine glavešine u Take Two i 2K. Direktor kompanije Take Two je izjavio da su ocene koje je igra dobila niže od očekivani, ali da primećuje ”anomalije” u sistemu ocenjivanja igara pa je igra dobila i nezanemarljiv broj visokih ocena. Takođe se i dobro prodaje, kao što je već pomenuto. Da li će to 2K krenuti Bethesdinim stopama i početi da manje značaja daje časopisima i sajtovima koji ocenjuju igre, a prebaciti fokus na čistu promociju preko strimera i jutjubera, ne bismo bili iznenađeni. Uostalom, 2K mnogima (pa ni nama) nije poslao review kopije Mafie ali ni nove Civilizacije.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!