PLAY! ; PLAY! Zine

I Watch Dogs 2 se slabo prodaje

Izgleda da smo ove sezone svedoci opadanja interesovanja gaming sveta za najnovije hitove.

Posle Call of Duty Infinite Warfare i Dishonored 2 koji su podbacili u prodaji tokom prve nedelje, otkriveno je i da Watch Dogs 2 takođe nije uspeo da za prvih nedelju dana po broju kopija sustigne svog prethodnika. Po podacima sa britanskog tržišta, prvi Watch Dogs je bio najprodavaniji novi IP, a nastavak se do sada prodao u znatno manjoj količini. Po nekim informacijama, Watch Dogs 2 je prodat u svega 80 hiljada kopija, čak 300 hiljada manje primeraka od prethodne igre.

Međutim, to je i dalje bilo dovoljno da igra na liste najprodavanijih naslova uđe na visokom drugom mestu, odmah iza najnovijeg Call of Duty-ja. Istina, ovde nisu uračunate kupovine digitalnih primeraka čija prodaja je iz godine u godinu sve značajnija, mada je pitanje koliko bi uticale na ukupan ishod. Kupci su svakako sve više svesni problema koje visokobudžetne igre imaju u poslednje vreme i razočarenja nakon nabavke igre u pretprodajnom periodu.

Povodom ovih podataka, Ubisoft je izjavio da nije iznenađen slabom prodajem kada se uporedi sa ostalim nastavcima koji su takođe zabeležili pad u odnosu na svoje prethodnike i očekuju da će prodaja igre biti jača na duže staze, a bliže se i novogodišnji praznici kada prodaja tehnike i igara uvek skoči.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!