PLAY! ; PLAY! Zine

Mobilni horor u igri Sara is Missing

Found footage, svojevrsni podžanr horor filmova još od pojave prve Veštice iz Blera uspeva da održi popularnost i dovodi publiku u bioskope. Ali, šta kada bi se taj format prebacio na ekran vašeg računara ili mobilnog uređaja?

Upravo na to pitanje pokušava da odgovori igra Sara is Missing. Vi ćete biti u ulozi osobe koja je pronašla telefon naslove Sare koja kao da je nestala sa lica Zemlje. Jedini trag koji vodi ka tome šta joj se desilo je upravo njen mobilni telefon i igrač će biti u neku ruku voajer dok pretura po Sarinom telefonu, čita poruke, pregleda slike i video klipove pokušavajući da sastavi ovu multimedijalnu slagalicu.

Igranje Sara is Missing dosta podseća na Her Story pa će takođe vaše odluke uticati na potencijalni kraj igre koji ćete videti. Kako autori kažu – danas čuvamo ogroman broj ličnih podataka u svojim mobilnim telefonima i igrom su želeli da se dotaknu onog osećaja koji imate kada nekome date telefon da npr. pozove roditelje a on vam onda pretura po ličnim stvarima. Ipak, igra definitivno spada u horor žanr sa ciljem da isparanoiše igrača.

Igru Sara is Missing možete nabaviti putem itch.io za Windows, Mac i Android a sami birate koliko želite da platite autoru.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!