PLAY! ; PLAY! Zine

Niko ne igra Infinite Warfare na Windows 10, pa Microsoft vraća novac

Call of Duty Infinite Warfare nije imao baš sjajan početak na PC platformi. Sa daleko lošijom prodajom u odnosu na prethodna izdanja i toliko malim brojem igrača da su ga nadmašili simulatori poput Euro Truck i Farming Simulator 17, čini se kao da je svaki korak koji je Activision uradio sa igrom na PC-u bio unazad.

Ipak, najgora odluka je bila zaključavanje igre ukoliko je kupite na Windows Store. Kao što smo pisali ranije, ukoliko na Windows 10 kupite igru u Microsoftovoj prodavnici umesto na Steamu ili kao fizičko izdanje, moći ćete da igrate samo sa igračima koji su takođe kupili na istom mestu igru. Kako je to izgledalo u praksi? Najbolje da pustimo ovaj screenshot iz najpopularnijeg multiplayer moda da to kaže:

Da, to su čitava 2 igrača online. U jednom od najvećih izdanja u industriji zabave. Međutim, odluka da se igra zaključa nije bila isforsirana od strane Microsofta. Kako je za Microsoft Central izjavio izvor, koji želi da ostane anoniman, upravo Activision je doneo tu odluku jer Microsoft ne brani izdavačima da imaju cross-platform multiplayer i da je to stvar samo odluke izdavača da li želi ili ne da odabere takvu opciju.

Dobra vest je da, ako ste kupili igru na Windows Store, možete dobiti svoj novac nazad. Upravo to je uradio i autor screenshota od gore, naravno pre nego što se susreo sa činjenicom da nema sa kim da igra novi CoD. Što se nas tiče, barem u singleplayeru Infinite Warfare je ok. Ne sjajan, ali je ostavio bolji prvi utisak nego poslednjih nekoliko izdanja.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!