PLAY! ; PLAY! Zine

Nove oznake na Xbox igrama

U trenutnoj generaciji konzola i dalje vodi Playstation, ali Xbox ima jednog keca u rukavu zbog koga dosta igrača nije prešlo iz ”zelenog tabora”. Govorimo naravno i podršci za igranje igara iz prethodne generacije na novoj konzoli.

Veliki broj Xbox 360 igrača ne želi da se tek tako rastane od svojih igara pa zato sve više istih postaje kompatibilno sa Xbox One. Među njima pogotovo igre koje dolaze besplatno uz Xbox Live pretplatu. Ali, na fizičkim kopijama sve do sada nije bilo označeno koje igre su kompatibilne sa novom konzolom. Jedan korisnik foruma NeoGAF je primetio u Walmart prodavnicama da su se stariji Bethesda naslovi pojavili sa promenjenim omotima na kojima stoje oznake da igre rade na obe konzole. Koliko smo uspeli da saznamo, samo određene američke prodavnice za sada imaju ovakve kutije, ali bi trebalo da se dizajn proširi i van Bethesda igara a i da stigne u ostatak sveta.

Listu svih Xbox 360 igara kompatibilnih sa Xbox One konzolom možete uvek pogledati i na zvaničnom Xbox sajtu, ali će ovo biti korisna stvar kad nemate Internet pri ruci.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!