PC

Pazite gde kupujete Call of Duty: Infinite Warfare

Kao što verovatno znate, danas izlaze dve Call of Duty igre – Infinite Warfare i remasterovano izdanje izuzetno popularne četvrte igre, Modern Warfare. Međutim, PC igrači će morati da obrate posebnu pažnju na to gde kupuju igru ukoliko žele da uopšte imaju sa kim da igraju online.

Pod tim ne mislimo na sumnjive prodavnice poput raznih preprodavaca koje viđate da se reklamiraju na Twitchu, već na zvaničnu Windows 10 prodavnicu, istu onu koja je deo vašeg Windowsa. Igra će se naravno prodavati i tamo, štaviše već je možete kupiti zajedno sa Deluxe izdanjem u kome je remasterovani MW1, ali vam to ne savetujemo. Naime, ako pogledamo zvanični FAQ o obema igrama na Activisionovom sajtu naići ćemo na zanimljiv podatak:

Question: “Can I play Call of Duty: Infinite Warfare or Call of Duty: Modern Warfare Remastered on Windows 10 on Windows Store with my friends that are playing on another PC platform?”

Answer: “No, you can only play these titles with other users of Windows 10 on Windows Store.”

Dakle, ukoliko iz nekog razloga odlučite da igru kupite na Windows Store ne samo što nećete imati Steam kopiju (ok, ovo je i logično) već uopšte nećete moći da igrate sa prijateljima koji su nabavili igru na Steamu ili u prodavnici. Fizičke kopije igre za PC dolaze sa Steam aktivacijom tako da je ovaj potez Activisiona i Microsofta potpuno zbunjujući. Ne vidimo razlog zašto bi se kupcima toliko ograničio multiplayer, jer Steam izdanje radi na svim Windowsima od sedmice pa do najnovijeg tako da sa te strane postoji kompatibilnost.

Call of Duty Infinite Warfare očekujemo da svakog trenutka stigne u našu redakciju kako bismo isprobali YOLO mode i sve ostalo što je Acitivision spremio za ovogodišnje izdanje.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top