PLAY! ; PLAY! Zine

Predsednička mačka kao zvezda video igre

Mačak Socks (Čarapica) je bio prvi mačak Amerike sve do 2009. godine kada je otišao da lovi miševe na onom svetu. Socks je bio mačak Bila i Hilari Klinton i sem privilegije da grebe najluksuzniji nameštaj Amerike, bio je glavni lik istoiomene video igre koja nikada nije bila objavljena.

Socks the Cat Rocks the hill je razvijana još davne 1993. godine za Super Nintendo iliti SNES. Završena je, ali iz neobjašnjenih razloga, nije se našla na rafovima prodavnica. Međutim, igra će se vratiti sada, u drugoj deceini 21. veka, tačnije sredinom 2017. godine, jer je pokrenuta Kickstarter kampanja. Kolekcionari Tom Kartin i Adam Velč u posedu imaju prototip cele igre a putem Kickstartera pokušavaju da skupe 30 hiljada dolara kako bi izdali igru. Za sada im kampanja ide solidno jer je sakupljeno preko 22 hiljade sa još šest dana do kraja.

Sama igra je čista parodija na Ameriku i njenu vladu, a navodno obiluje referencama na pop kulturu 90-ih godina. Najzanimljivije od svega je što će biti izdata i kao fizičko SNES izdanje, pa ako imate dotičnu konzolu još uvek u kući, obrišite prašinu sa nje i podržite verovatno poslednju igru koja će biti izdata za istu.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!