PLAY! ; PLAY! Zine

Protest protiv Trampa u Diznijevoj online igri

Club Penguin je popularni MMO iz studija Disney, igra pravljena da bude mesto za ćaskanje i igranje malih igara u kojoj mogu da učestvuju svi uzrasti. Praktično, dečija igra.

Međutim, poslednjih par dana je mesto na kome se održava digitalni protest protiv nedavno izabranog novog predsenika Sjedinjenih Američkih Država, Donalda Trampa. Praktično čim zakoračite u igru, prometićete igrače koji se okupljaju u grupama i ispisuju poruke ”Not my president”, ”I’m with her” i slične. Očekivano, određeni igrači su pravili kontra-protest sa sličnim povicima ”I’m with him”, ali su bili u popriličnoj manjini.

Na pitanja zašto se ne učini nešto protiv pretvaranja očigledno porodične/dečije igre u političku pozornicu, odgovor je jednostavan – igrači trenutno ne rade ništa protiv pravila. Praktično ne možete biti izbačeni iz Club Penguin sve dok ne opsujete ili u porukama ne koristite reči koje filter igre prepozna kao maliciozne, vulgarne ili agresivne prema drugima. Otkud to da pretežno osnovci organizuju virtuelne demonstracije, to je već druga priča.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!