Opisi

REVIEW: Pinball FX2: Marvel’s Women of Power

Superheroji su in, ne samo sada vec poslednjih nekoliko godina. Gotovo da nema posetioca bioskopa koji nije pogledao barem jedan od Marvel ili DC filmova, a sigurno ce vam svaki skucajni prolaznik znati da nabroji nekoliko poznatih likova. I dok ovi filmovi žare i pale svetskim bioskopima, ostaju u senci neki manje poznati heroji iz oba tabora.

Mnogi kritikuju Marvel što još uvek nema film sa ženskim likom u glavnoj ulozi iako u svom opusu imaju desetine heroina. Umesto njih, Zen Studio je u novom DLCu za svoj popularni fliper stavio fokus na dame sa supermoćima. Nazvan Women of power, ovaj paket od dva flipera predstavlja dve suštinski suprotne heroine – Black widow i Ms. Marvel.

women2

Prvu već znamo iz Avengers serijala kao tajnog agenta poreklom iz Rusije sa tipičnom pričom o negativcu koji prelazi da radi za pozitivce. Gospojica Romanov je tako u borbi za artefakt koji izvrće realnost u svet kojim vladaju Sovjeti. Na tabli A-team nema puno iznenađenja, ovo je klasični fliper zen kvaliteta sa lepo postavljenim metama, rampama i animiranim figurama heroina koje se aktiviraju u zavisnosti od misije koju odaberete pa je ceo sto poprilično živahan. Pritom ima odličan intro, sa Black Widow i Mada Masque koje se bore u vazduhu dok ne bude aktiviran artefakt. Tabla obiluje detaljima koji se lepo uklapaju u celu scenu i ne odvraćaju pažnju pa bismo mogli da kažemo da je na nivou Antman flipera. Istina, bez naročito originalnih modova, ali sasvim pristojan fliper.

women3

Tabla iz druge polovine paketa je sa malo opuštenijom temom iako je i dalje u pitanju borba protiv zločina. Na njoj ćete biti u ulozi gospojice Marvel koja udružuje snage sa Squirrel Girl da bi se sprečile pljačku banke u kojoj učestvuje izvesna Bombshell (ne ona iz užasne video igre od pre nekoliko meseci). Ukoliko ste podigli obrvu zbunjeni svim ovim imenima, ne brinite, niste jedini, ali je lepo potez što je fokus stavljen na manje popularne likove. Doduše, tabla Champions je jedna od najlakših koje smo do sada igrali iz Zen kuhinje. Prenatrpana rampama i metama, jednostavno je nemoguće ne postići velike komboe jer praktično kako god da lansirate lopticu ona će pogoditi nešto. Takođe, zvuk na ovoj tabli je u više navrata parao uši, sa repetitivnim i iritantno glasnim linijama dijaloga koje izgovaraju likovi.

women4

Iako iopšte nisu loše, nove Marvel table jednostavno ne uspevaju da zadrže igrača dovoljno da bi se isplatile. Bez naročitih izazova, predstavljaju OK izbor za igrače virtuelnih flipera, naročito kada se uporede sa drugim sjajnim tablama koje je razvio Zen, poput prošlogodišnjeg Ant-mana koji i dalje ostaje najbolji Marvel fliper. Ukoliko, pak, spadate u igrače koji prosto moraju da imaju svaki DLC, sačekajte neku rasprodaju i tada tek nabavite Women of Power.

 

Autor: Bojan Jovanović

Igur ustupio Zen Studios

Pinball FX2: Marvel's Women of Power

7

70

7.0/10

Za:

  • Fokus na manje popularne likove
  • Šareno i opuštajuće

Protiv:

  • Nikakav izazov iskusnijim igračima
  • Repetitivan i preglasan zvuk
  • Povremeno loša preglednost
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top