PLAY! ; PLAY! Zine

The Witness otkriva kako će izgledati verzija za PS4 Pro konzole

Ostalo je svega nedelju dana do izlaska pojačane Playstation 4 konzole, poznatije kao PS4 Pro. Već znamo da će 30 igara koristiti prednosti jačeg hardvera u konzoli, a sada saznajemo i kakve će opcije igrači imati prilikom igranja postojećih naslova na Pro konzoli.

Džonatan Blou, autor puzzle avanture The Witness, nazvaničnom sajtu igre objavio je informacije o patchu za igru koji će dodati podršku za novu verziju konzole. Tako će igrači imati više opcija u zavisnosti od toga na kakvom ekranu igraju, tojest rezolucije televizora.

Ukoliko The Witness budete igrali na standardnom full HD (1080p) televizoru, PS4 Pro će ga pokretati u stabilnih 60 fps sa uključenim 4X MSAA omekšavanjem ivica (regularno, igra radi u 900p, na 60fps sa 2x MSAA). Ako imate 4K ekran postojaće dve opcije u zavisnosti od toga da li želite bolje performanse ili najbolju moguću grafiku:

  1. 1440p rezolucija sa upscale na 4K, dok se interfejs i sav tekst renderuju u 4K, 2x MSAA i 60 fps
  2. puna 4K rezolucija sa 2x MSAA, ali igra radi u 30 fps

 

Iako ovo nije baš najzahtevnija igra, informacije koje je gospodin Blou objavio su dobar pokazatelj toga šta možemo očekivati od igranja Playstation 4 igara na Pro konzoli. Vlasnici modernih 4K televizora naravno imaju bolje opcije jer će igre pored većih rezolucija imati podršku i za HDR čime će izgledati još bolje.

Playstation 4 Pro izlazi 10. novembra i očekuje se da će koštati 400 evra.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!