PLAY! ; PLAY! Zine

G2A pravi igru za VR

Prodavnicu G2A verovatno znate kao mesto gde često neverovatno povoljno možete kupiti originalne PC igre. Takođe, poznata je i po ne tako sjajnim stvarima kao što je prodavanje već iskorišćenih ili kradenih kodova. Ali, ovoga puta o G2A pričamo u pozitivnom svetlu, jer su upravo najavili da rade na svojoj prvoj video igri i to za virtuelnu realnost.

Blunt Force će biti FPS smešten u Drugi svetski rat koji G2A razvija u saradnji sa Majkom Bristolom, scenaristom filmova Rogue Nation, Edge of Tomorrow, kao i igre Battlefield 1. Igra je većim delom klasično tamanjenje Nacista, samo u VR, ali postoji i mali predah jer ćete osim pucanja moći i da uživate u laganim šetnjama. Naime, jedan deo igre će biti smešten u period pred početak rata kada ćete moći da istražite grad i upoznate se sa njegovim stanovnicima.

Što se tiče izvođenja, igra će koristiti takozvani ”node sistem” gde igraču nije dozvoljeno slobodno kretanje već teleportovanje a onda sa tačke na kojoj stoji može samo da okreće kameru i, naravno, puca. Iako je to daleko manje uzbudljiva opcija od trčanja okolo, pokazala se kao pogodnija za VR jer je manja šansa da izazove mučninu.

Blunt Force možemo da očekujemo tokom 2017. godine a iz G2A su najavili da će biti epizodična igra.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!