PLAY! ; PLAY! Zine

Majkrosoft uvodi Game Mode za Windows 10

Jedan od sve većih fokusa Majkrosofta jeste zauzimanje čvršće pozicije na tržištu video igara, kako na konzolom sa Xbox One, ali i na tradicionalnom PC gejmingu, prilagođavanjem Windowsa 10 video igrama.

Praktično od kada se pojavio Win10, internetom kruže glasine i teorije o ideji Microsofta da počne da uzima deo kolača od velikih igrača kao što su Steam/GOG/Origian i drugi, i tako preko svoje prodavnice ugrađene u Win 10 polako zauzme respektabilnu poziciju. Neki od prvih takvih koraka su povezivanje Windows i Xbox naloga, deljenje igara preko oba sistema i generalno olakšavanje vlasnicima Xbox One i računara sa Win 10, da povežu svoje uređaje i uopšte gejming iskustvo.

Najnovija vest koja je procurela jeste da Majkrosfot u sledećem velikom apdejtu za Win 10 planira da uvede “Game Mode”, što je zaključeno na osnovu otkrivanja “gamemode.dll” fajla u nekim od testerskih verzijama novih apdejta za Win10.

Smatra se da bi Game Mode trebalo da radi po sličnom principu kao što radi Xbox One kada pokrenete igru: sve ostale aplikacije i procesi na računaru će se minimalizovati tako da se maksimalna količina resursa dislocira ka samoj igri, što će učiniti da igre generalno rade brže i bolje.

Naravno, ovo je sve još uvek samo nagađanje, i mnoge stvari se još uvek ne znaju, pa ni to da li će ovo biti ekskluzivan “feature” samo za igre iz Windows prodavnice, ili će raditi i za sve ostale igre, koje igrate preko drugih platformi, poput Steama, Battle.neta i drugih.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!