PLAY! ; PLAY! Zine

PewDiePie još jednu godinu za redom najuspešniji Youtuber

Ako se za neku osobu može reći da je poslednjih nekoliko godina sinonim za Youtube, to je bez sumnje Feliks Kjelberg, poznatiji kao PewDiePie.

Feliksov kanal okuplja najveću Youtube publiku i bez konkurencije je po pitanju broja subscribera, ali i direktne zarade od ovog servisa. Sa milijardu korisnika, Youtube je određenom broju ljudi bukvalno promenio život zahvaljujući mogućnosti zarade od prikazanih reklama. Forbes je tako analizirao Youtube zarade deset najvećih zvezda i došao do iznosa od 70.5 miliona dolara koliko je došlo u džepove samo 10 najvećih kanala ne samo od reklama već i sponzorstava, turneja i brendiranja. PewDiePie, kao što smo već rekli, drži ubedljivo prvo mesto i u periodu od juna 2015. do juna 2016. Youtube mu je doneo zaradu od oko 15 miliona dolara. Na listi vidimo i još nekoliko geekova kao što su Markiplier, Smosh i Rosana Pansino sa svojom emisijom Nerdy Nummies.

PewDiePie je inače nedavno objavio da će ugasiti svoj kanala nakon što dostigne 50 milion pretplatnika, kao znak bunta protiv nekih promena na Youtube. To je na kraju i uradio, ali pošto je poznati šaljivdžija, nije ugasio glavni kanal već jedan manji sporedni koji je koristio da se šali sa svojim prijateljem.

U nastavku možete videti liste kanala koji su najviše zaradili, kao i kanala sa najviše subscribera.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!