PLAY! ; PLAY! Zine

Poljaci stižu u Civilization VI

Danas nam je predstavljena najnovija civilizacija koju ćemo videti u šestom izdanju Civilizacije.

U pitanju su Poljaci, povratnička nacija u ovaj serijal. Ukoliko se sećate Poljaka u Civ V, onda vam je verovatno i poznato da su bili poprilično jaka frakcija, a na osnovu prvog pogleda na Poljake u šestici, možemo slobodno reći da će biti još jači.

Njihova vladarka u Civ 6 je Jadviga, prvi ženski vladar u istoriji Poljske, koja je zemljom upravljala u drugoj polovini 14. veka. Njene relikvije vam daju bonus na veru, zlato i kulturu.

Jedinstvena gejmplej osobina Poljaka je Golden Liberty (Zlatna Sloboda, specifični politički sistem Poljaka izgrađen u 16. veku). U igri on se oslikava tako što kada god izgradite utvrđenje na prijateljskoj teritoriji, dobijate automatski i okolna polja. Ukoliko neki grad izgubi teritorije na ovaj način, on poprima istu religiju kao i vaša civilizacija.

Specijalna jedinica Poljaka su Winged Hussars, teška oklopna konjica. Krilati Husari, kada napadaju, ukoliko imaju veći attack od jedinica koje se brane, guraju te jedinice nazad u sledeće polje. Ukoliko nemaju gde da se povuku, onda im se nanosi dodatni damage.

Sukiennice je specijalna građevina poljske civilizacije, zasnovana na pravim srednjovekovnim objektima koji su se koristili za trgovinu raznim tkaninama i materijalima za odevnu robu. Ona daje extra poene za produkciju za sve internacionalne trgovinske rute, i bonus zlato za sve rute unutar vaše civilizacije.

Pogledajte promo video Poljaka:

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!