PLAY! ; PLAY! Zine

Vraća se Eternal Darkness?

Po mnogim mišljenjima najbolja GameCube igra možda ponovo bude na našim konzolama, ako je suditi po trejdmarku koji je podneo Nintendo.

Naime, novi podaci koji su procureli na Internet nagoveštavaju da će Nintendo Switch konzola imati podršku za igranje digitalnih GameCube igara, međutim u pomenutom dokumentu se specifično navodi Eternal Darkness. Ovo je igra koju Nintendo fanovi godinama očekuju da se vrati, bilo kao remaster, bilo kao nastavak ili makar port. Igra je bila prava revolucija horor žanra jer je uvela skalu uplašenosti/ludila glavnog lika, nešto što smo kasnije videli u igrama studija Frictional Games, a takođe se dosta poigravala sa igračevom percepcijom i često je probijala četvrti zid.

Nintendo nema praksu remasterovanja igara, međutim moguće je da će se ta praksa promeniti sa dolaskom Switch, naročito kada se uzme u obzir da ovakav način reizdavanja igara donosi ogromne količine novca izdavačima. Za 12. januar je zakazana velika prezentacija Switch konzole kada ćemo, nadamo se, dobiti odgovor šta će zaista konzola moći i da li ima šanse da na njoj zaigramo ovaj horor klasik.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!