PLAY! ; PLAY! Zine

Watch Dogs 2 na PCu ima ozbiljan sigurnosni propust

Ubisoftova hakerska avantura Watch Dogs 2 je ove nedelje stigla na PC (očekujte naš video!) i za sada je u pitanju odličan port. Sem jednog ozbiljnog problema.

Naime, kako bi zaštitili igrače u online okruženju od varalica, Ubisoft je u igru integrisao sisteam EasyAntiCheat. Ova skripta brani modifikovanje fajlova igre tako što skenira memoriju kompjutera i igrine fajlove u potrazi za izmenama van onih koje sama igra radi (snimanje pozicije i slično). Ukoliko bude primećen promenjen fajl, isti biva obrisan, a samim tim je igru nemoguće modovati i recimo promeniti teksture automobila.

Ono gde EasyAntiCheat ulazi u teritoriju upada na privatnost je druga komponenta zaštite a to je snimanje i slanje screenshotova celog ekrana dok je igra uključena. Gde odlaze ove slike? Na javne servere odakle svako ko zna adresu može da ih vidi. To u teoriji znači da, ukoliko igrate Watch Dogs 2 u prozoru, sav sadržaj u okviru ali i van tog ekrana će možda neko negde videti. Sistem ne prepoznaje šta su privatni podaci i slično, a istovremeno autori istog odgovornost o prikazanim podacima skidaju sa sebe.

Dakle, nemojte slati bitne poruke i slično dok ne igrate Watch Dogs 2, ili barem dok Ubisoft ne ukloni ovu suludu zaštitu koja trenutno pravi više problema nego koristi.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!