PLAY! ; PLAY! Zine

Alien: Covenant stiže na VR!

Iz studija Fox Innovation Lab nam stižu uzbudljive vesti za sve ljubitelje virtuelne realnosti. Ovaj studio je objavio da je udružio snage sa čuvenim režiserom Ridlijem Skotom (Ridley Scott) kako bi napravili novo virtuelno iskustvo po uzoru na novi Alien film koji nam dolazi ovog proleća, Alien: Covenant.

Kako kažu iz Fox Innovation Lab, ovo će biti iskustvo “užasavajućeg putovanja kroz dubine Alien univerzuma”  i da će igrači “spoznati pravo značenje reči teror dok se budu kretali kroz užasavajuća Alien okruženja u priči gde svaka odluka znači život ili smrt”.

Na Alien: Covenant VR će Ridli raditi kao glavni producent sa njegovom firmom RSA Films, dok će režiser biti David Karlak. Pored Fox Innovation Lab i RSA Films, na produkciji će još raditi i MPC VR.

Ovo je drugi VR projekat koji Fox Innovation Lab radi po uzoru na neki film, prvi je bio The Martian VR Experience. Alien VR će se pojaviti pre premijere Alien: Covenant, koja će biti u maju ove godine, i moći da se pazari i isproba preko svih aktuelnih VR uređaja (PlayStation VR, Oculus Rift, HTC Vive).

Ipak, što se Aliena tiče, mi se i dalje nadamo nastavku jedne od najboljih (po našem skromnom mišljenju) igara ove decenije, Alien Isolation. Što naravno ne znači da nećemo uživati i u ovom VR iskustvu.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!