PLAY! ; PLAY! Zine

Autor Alone in the Dark nam donosi novu horor igru – 2Dark

Frederik Rejnal (Frédérick Raynal) je ljubiteljima video igara, i pogotovo horor žanra, verovatno ime koje bar malo zvuči poznato. U pitanju je čovek koji stoji iza stvaranja jednog od najpoznatijih serijala horor igara, Alone in the Dark, i praktično predstavlja utemeljivača survival horror žanra.

Frederik je 2014. godine osnovao studio Gloomywood, gde sa timom radi na njegovom velikom projektu 2Dark. U pitanju je kombinacija horora, puzzle avanture i stealth igre, rađena u 2d grafici sa pikselastim 3D likovima.

U igri ste u ulozi oca kome su deca kidnapovana od strane psihopatičnog serijskog ubice. Otac naravno odlazi u misiju spašavanja svoje dece, sam da bi na svoj užas, po sumornim lokacijama nailazio na još gomilu kidnapovane dece, koju treba da spasimo.

Premise igre su odlične, akcenat u gejmpleju je na zvuku i izbegavanju davanja ikakvih znakova, a imajući u vidu da iza igre stoji proveren tim, nadamo se da kvalitet neće izostati.

Igra je prvobitno trebalo da izađe prošle godine, ali gotovo godinu dana nije bilo ni traga ni glasa od autora igre, pa smo se uplašili da možda nisu odustali od igre ili naleteli na neke probleme.

Ipak, ovih dana je konačno osvanuo novi video o igri, gde ukratko vidimo početnu priču igre, tako da bar možemo bezbedno da kažemo da je igra još uvek na dobrom putu, iako kasni sa izlaskom.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!