PLAY! ; PLAY! Zine

Bivši Crytek Black Sea postao samostalna kompanija

Krajem prošle godine Crytek drama i loše stanje u ovoj kompaniji konačno su privedeni kraju, i to tako što je Crytek zatvorio 5 studija širom sveta.

Jedan od njih je bilo i bugarsko Crytek odeljenje, poznato kao Crytek Black Sea. Ipak, momci i devojke iz Black Sea Studios se nisu dali deprimirati zbog ovog novogodišnjeg “poklona”, već su rešili da žele da ostanu na okupu i rade kao i do sada u timu, pa su tako osnovali novi, samostalni studio, gde su svi oni vlasnici, a koji se zove baš kao i prethodni, samo bez Crytek dela – Black Sea Games.

Studio čini praktično ista ekipa koja je donedavno bila deo Cryteka, a kako kažu na svojoj stranici, njihova ideja je da prave “hardkor igre za hardkor igrače” one koje će nas terati na mnoge neprespavane noći i dočekana jutra. Oni uveliko rade na svom prvom projektu kao samostalni studio, ali trenutno nisu spremni da detalje iznesu u javnost, pošto je sve u najranijoj fazi razvoja.

Studio je pod ovim imenom postojao od 2001. godine, pa sve do 2008. kada ga je otkupio Crytek. U toj prvoj fazi su napravili dve zanimljive real-time strategije, Knights of Honor (2004) i WorldShift(2008), dok su za Crytek uglavnom radili “sporedan” posao, ali i razvoj MOBA igre Arena of Fate, koja, kako se čini, verovatno nikada neće ugledati svetlost dana.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!