PC

Bivši Crytek Black Sea postao samostalna kompanija

Krajem prošle godine Crytek drama i loše stanje u ovoj kompaniji konačno su privedeni kraju, i to tako što je Crytek zatvorio 5 studija širom sveta.

Jedan od njih je bilo i bugarsko Crytek odeljenje, poznato kao Crytek Black Sea. Ipak, momci i devojke iz Black Sea Studios se nisu dali deprimirati zbog ovog novogodišnjeg “poklona”, već su rešili da žele da ostanu na okupu i rade kao i do sada u timu, pa su tako osnovali novi, samostalni studio, gde su svi oni vlasnici, a koji se zove baš kao i prethodni, samo bez Crytek dela – Black Sea Games.

Studio čini praktično ista ekipa koja je donedavno bila deo Cryteka, a kako kažu na svojoj stranici, njihova ideja je da prave “hardkor igre za hardkor igrače” one koje će nas terati na mnoge neprespavane noći i dočekana jutra. Oni uveliko rade na svom prvom projektu kao samostalni studio, ali trenutno nisu spremni da detalje iznesu u javnost, pošto je sve u najranijoj fazi razvoja.

Studio je pod ovim imenom postojao od 2001. godine, pa sve do 2008. kada ga je otkupio Crytek. U toj prvoj fazi su napravili dve zanimljive real-time strategije, Knights of Honor (2004) i WorldShift(2008), dok su za Crytek uglavnom radili “sporedan” posao, ali i razvoj MOBA igre Arena of Fate, koja, kako se čini, verovatno nikada neće ugledati svetlost dana.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top