PLAY! ; PLAY! Zine

CNN koristio slike iz Fallout 3/4 za vest o ruskom hakovanju SAD

Prosečan stanovnik planete na pomisao o hakerima i hakerisanju vidi sebi nešto izuzetno strano i nejasno, a delimično je za to kriva i pop kultura, pogotovo 80-ih i 90-ih, gde su hakeri uvek bili ljudi koji kao mahniti kucaju gomilu besmislenih stvari po tastaturi.

Zato i dan danas neki medij kada želi da govori o ovoj temi najčešće koristi slike nasumičnih nizova simbola, poput onih koje znamo iz legendarnog Matrixa. Ipak, čini se da je neko ko uređuje sajt CNN-a ovoga puta malo preterao, pa je za jednu tako ozbiljnu vest kao što je optužba američke odlazeće administracije upućena Rusiji za hakerske napade, na CNN-u osvanula slika “hakovanja” iz popularne postapokaliptične RPG igre Fallout, tačnije iz FO 3/4.

Ukoliko ste igrali ove dve igre, poznato vam je da se hakovanje u njima vrši na jedan veoma zabavan način preko igre reči putem nasumično razbacanih slova. Ovo zanimljivo i zabavno ingejm rešenje naravno nema nikakvih dodira sa realnošću i hakovanjem u stvarnom svetu, pa je izgleda baš zbog toga idealno kao slika koja ide uz vest o hakovanju.

Ipak, ljubitelji Fallouta su odmah prepoznali o čemu se radi i ubrzo je krenulo ismejavanje CNN-a zbog ovoga, ali i optužbe za korišćenje tuđeg vlasništva u svojim vestima. Slika je ubrzo skinuta, ali je ostalo sačuvano putem raznih skrinšotova Redditora, pa i sami možete videti kako je to izgledalo:

Naš Gaming Podcast

Facebook:

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!