PC

Mass Effect: Andromeda će imati manje ukrštanja multiplejera i singleplejera

U nedavnom razgovoru koji je BioWare producent Majk Gembl (Mike Gamble) imao sa portalom Kotaku Australija, dotakli su se jedne vrlo pipljive teme kada je Mass Effect serijal u pitanju.

Svi ljubitelji serijala znaju da je jedna od iritantnijih stvari u trojci bila to kako je multiplejer deo igre implementiran u samu priču igre. Mnoge varijante završetka igre i određeni delovi priče prosto nisu mogli da se otkriju ili završe na specifičan način, ukoliko igrač ne bi ušao u co-op, što je bilo problematično jer je prosto teralo igrače navikle na solo igranje da prisilno ulaze u multiplejer ukoliko žele da upotpune priču.

Gembl kaže da će sada to biti rešeno mnogo elegantnije i da igrači neće biti primorani da na silu igraju multiplejer ukoliko žele da uživaju samo u singlplejer iskustvu, odnosno da će cela meta priča i sve suštinski bitno za svet igre moći da se otkrije kroz solo igranje.

Ali će ipak postojati takozvani “Strike Team” sistem koji će omogućiti glatko prelaženje iz single u co-op igranje i taj konkretni sadržaj će omogućiti dodatno produbljavanje sveta igre u smislu nekih sporednih stvari, nevažnih za glavnu okusnicu igre. Strike Team sistem je osmišljen tako da se u njega ulazi što je moguće manje primetno, bez izlaska iz singlplejera i rušenja imerzije, uz jedino kratki loading screen ekran.

Već ovog meseca bi trebalo da nas očekuje i zatvoreno testiranje multiplejera za Andromedu, tako da bi trebalo da uskoro saznamo više detalja o celom ovom sistemu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top