PLAY! ; PLAY! Zine

Otkazana igra Scalebound

Nakon glasina koje su se juče provlačile po internetu, iz Microsofta je noćas po našem vremenu stiglo i zvanično obaveštenje da je rad na igri Scalebound definitivno otkazan.

Scalebound je trebalo da bude akcioni RPG, na kome je radio čuveni japanski studio PlatinumGames, i koja je trebalo da bude ekskluziva za Xbox One i Windows 10. Izvršni direktor igre je Hideki Kamiya, legendarni dizajner i producent koji stoji iza najvećeg hita ovog studija – Bayonetta. Interesantna stvar vezana za Scalebound je da je koncept igre napravljen još 2006. godine, ali da se tada odustalo od rada na igri zarad igre Bayonetta, a ostalo je istorija.

U igri biste bili u ulozi Drew-a, koga je pratio zmaj Thuban. Ova dva karaktera su imala krvnu vezu i njihove akcije su imale snažan međusobni uticaj. Iako je Thubanom upravljao AI, postojale su specijalne komande koje je igrač izdavao zmaju.

Nemamo konkretnih podataka zašto je igra otkazana osim generičke izjave “u pitanju je bila teška odluka, ali najbolja za naše igrače”, koja je stigla iz Majkrosofta.

PlatinumGames sada sav razvojni fokus trenutno stavlja na Nier: Automata, koji radi za Square Enix.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!