PLAY! ; PLAY! Zine

Poruka za hakere u NES Mini kodu

Ovih dana je došlo do prvog “probijanja” koda konzole NES Mini koju nam je Nintendo predstavio prošle godine, a koja fabrički dolazi sa 30 unapred instaliranih igara. Hakeri su uspeli da memoriju konzole učitaju na PC i zatim da na nju ubace još ROM-ova NES igara i zatim da je tako obrađenu vrate nazad u konzolu, sa 60 novih igara.

Iako deluje kao jednostavan proces, ovo zapravo uopšte nije lako, jer konzola ne podržava nikakav regularan način povezivanja za PC, a sam Nintendo je rekao da ne planira nikakvo proširenje igara na konzoli, niti da je to prakično moguće, pa je u upozorio sve “avanturistički” nastrojene vlasnike NES Mini da na taj način mogu i trajno da oštete svoje konzole.

Ono što je posebno zanimljivo, izgleda da je ta poruka ugrađena i u sam kod konzole. Tu poruku je podelio tviter korisnik bakueikozo, a ona kaže:

“Govori kapetan Hanafuda. Emulacija kreće za 3…2…1. Puno truda, suza i bezbrojnih sati je uloženo u ovaj dragulj. Zato molim te održi ovo mesto urednim i nemoj da uništiš sve! Živeli, kapetan Hanafuda!”

 

 

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!