PLAY! ; PLAY! Zine

Wizards of the Coast osnovao digitalno odeljenje

Malo je onih među igračkom publikom, bilo društvenih bilo video igara, koji nisu čuli za kompaniju Wizards of the Coast.

Ova legendarna kompanija stoji iza najveće i najpoznatije kartične igre u svetu, Magic: The Gathering, kao i iza čuvenog RPG setinga Dungeons and Dragons, ljubiteljima video igara poznatog kao svet u kome se nalaze klasici kao što su Baldur’s Gate serijal, Planescape Torment, Icewind Dale, Neverwinter Nights…

Ovaj gigant industrije igara poznat je pre svega po svojim stonim, fizičkim igrama, dok je digitalno oživljavanje njihovih svetova uvek prepustio drugim kompanijama, koje su nam donosile sve ove klasike koje smo nabrojali gore.

Ipak, ove godine nam stiže zanimljiva vest iz ove kompanije, a to je da su posle tolikog vremena rešili da osnuju i digitalni studio u okviru same kompanije. Ovaj studio će preuzeti tim koji radi na Magic Online, a ekipi se pridružuju i brojni developeri koji su ranije radili u poznatim kompanijama iz industrije, kao što su Valve, BioWare, Cryptic Studios i druge.

Zasada još uvek nisu najavljeni novi konkretni projekti, a u zvaničnom blogu na sajtu se naglašava da će kompanija težiti “da oživi poznate svetove i likove preko raznih igara i na najneočekivanije načine”.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!