PLAY! ; PLAY! Zine

Zavirite u carstvo Hidea Kodžime

Legendarni japanski producent video igara, Hideo Kodžima (Hideo Kojima), juče je znatiželjnom gejmerskom svetu otvorio vrata svoje nove produkcijske kuće Kojima Productions. Doduše, vrata su otvorena virtuelno, slikama, ali smo svejedno uživali.

Kodžima je imao poprilično turbulentnu prethodnu godinu, koja je rezultirala odlaskom iz Konamija, što je značilo i nemogućnost da više ikada radi na njegovom životnom delu, serijalu Metal Gear Solid. Ipak, ovo mu je ujedno i otvorilo nove horizonte i mogućnosti da iskaže svoju kreativnost i talenat u novim oblicima.

Osnovao je nezavisni studio Kojima Productions, gde će nastaviti da se bavi produkcijom video igara po svojoj viziji. Naravno, prva igra o kojoj svi jedva čekamo da saznamo više, jeste Death Stranding, koja je najavljena prošle godine na E3 sajmu, zajedno sa uvrnutim trejlerom u kome glavnu ulogu nosi Norman Ridus (Norman Reedus). Kodžima je razvio prisnu saradnju sa Ridusom još dok je radio na sada otkazanoj igri Silent Hills za Konami, gde je upravo Ridus trebalo da igra glavnu ulogu.

Pored Ridusa, Death Stranding nam u svet video igara donosi i sjajnog danskog glumca Mads Mikelsena (Mads Mikkelsen)

Kjubrik video igara, kako zovu Kodžimu, se svakako potrudio da ekipa u njegovom studiju ima maksimalno kvalitetne uslove i prijatan ambijent, a delić te atmosfere je podelio i sa nama na slikama, koje možete videti ispod:

 

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!