Gadgets

AMD sa Ryzen 7 procesorom preti Intelu

AMD procesor

Oštrite kuke i motike i spremite se sa okršaj sa svojim ljutim neprijateljima iz AMD ili Intel tabora, jer će Ryzen 7 procesor razdrmati uspavani rivalitet!

Nekada je AMD predstavljao dobru alternativu Intelu (čitaj: jeftiniju), ali se poslednjih par godina povukao pred Intelom koji nije imao ozbiljniju konkurenciju. U AMD-u smatraju da su ta vremena iza njih i da će sada Intel drhtati kao prut kad pogleda Ryzen 7 sa Zen arhitekturom.

Ryzen 7 može da obradi čak 52 posto više instrukcija nego slični procesori zahvaljujući 14-nanometarskom procesu proizvodnje. AMD tvrdi da je Ryzen 7 1700 na 3GHz oktakor desktop procesor koji srče najmanje energije, što garantuje (u teoriji) relativno tih rad.

Iako AMD obećava kule i gradove, treba sačekati objektivne testove koji će dati pravi odgovor na pitanje da li je novi procesor vredan kupovine. Nadamo se da su najave realne a ne plod maštanja AMDovaca, jer bez jakog AMD-a nema ni jakog Intela.

Cene će se kretati od 329 do 499 dolara u zavisnosti koliko nabudžen procesor vaše kućište ište.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top