PLAY! ; PLAY! Zine

Australija po prvi put kao frakcija u Civilizaciji

Danas nam je najavljen najnoviji dodatak za šesto izdanje legendarne grand strategije, Civilization VI.

Iako su mnogi očekivali da će neko od “velikih igrača” stići sa novim DLC sadržajem u Civ VI, ispotavilo se da će to biti  zapravo premijera “kengura”, koji će se po prvi put naći u nekoj od Civilizacija igara kao punokrvna frakcija.

Australiju predvodi Džon Krtin, 14. premijer Australije, koji je državu vodio u teškom razdobolju drugog svetskog rata (1941-45). Njegova “specijalka” kao vladara se zove Citadel of Civilization, pasivna osobina koja se aktivira kada je god Australija u defanzivnom ratu, i kada joj ova osobina omogućava privremeni bonus na produkciju, baš kao i kada oslobodi prethodno osvojeni grad.

Specijalna osobina Australije kao civilizacije se zove Land down under (po uzoru na čuvenu hit pesmu). Ova osobina daje bonus housing kada izgradite grad na obali.

Specijalna jedinica Australije je Digger (kopač), koji zamenjuje standardnu pešadiju, i koji ima dodatnu borbenu moć kada se bori na poljima uz obalu i na poljima koji nisu deo vaše teritorije.

Australija ima i specijalne apgrajde za polja koja se zovu Outback Stations, i koja daju hranu i produkciju, a koja dobijaju ekstra bonus za svako susedne polje koje je pašnjak, dok istovremeno ovi pašnjaci mogu da proizvedu Culture Shock efekat i zauzmu susedna polja drugih civilizacija.

Pogledajte promo video Australije, pa ko zna, ako može Australija, možda jednog dana konačno i Srbija završi kao civilizacija u nekoj od Civ igara.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!