PC

CD Projekt vredi 1,6 milijarde dolara

CD Projekt, poljsko čudo od IT kompanije, je u proteklih 5 godina imao rast vrednosti akcija od neverovatnih 1200% i procenjena tržišna vrednost kompanije u ovom trenuku je 1,6 milijardi američkih dolara!

Za poređenje, poljski energetski gigant Tauron, koji zapošljava preko 25 000 ljudi, trenutno ima tržišnu vrednost oko milijardu dolara. CD Projekt je i najveći IT izvozvnik u Poljskoj, preko 95% njihovih prihoda dolazi van granica Poljske.

Ako se vratimo u svet industrije video igara, CD Projekt trenutno vredi više od jednog takvog veterana industrije kao što je Capcom, čija je vrednost u ovom trenuku oko 1,38 milijardi dolara.

CD Projekt je majka kompanija studija CD Projekt RED koji nam je doneo legendarni Witcher serijal, kartičnu igru Gwent i sada već vekovima očekivani Cyberpunk 2077. Pored studija CDP RED, druga kompanija koja posluje u ovoj porodici je digitalna platforma za prodaju igara GOG (Good Old Games), koja je veoma brzo stekla veliku popularnost zbog kvalitetne usluge, gomile dodatnog sadržaja, stalnih popusta i rasprodaja, i pre svega zbog toga što je politika kompanije da sve igre budu DRM free – možete ih igrati bez interneta i kada i gde god želite.

U ovom trenutku izgleda da je samo nebo granica ovoj kompaniji, pa jedva čekamo da vidimo gde će dalje da se razvija ova uspešna priča.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top