PLAY! ; PLAY! Zine

Disney je raskinuo saradnju sa PewDiePie

Najplaćenija YouTube zvezda PewDiePie je nedavno izgubio deo pratilaca zbog optužbi da je rasista i antisemit. Naime, ovaj YouTuber je iskoristio usluge sajta koji se zove fiverr.com gde možete da platite 5 funti da urade bilo šta za vas na drugoj strani planete, a on je ovu uslugu iskoristio da pošalje nacističku poruku uperenu protiv Jevreja.

Posledično, internet je uperio svoje resurse protiv pomenute zvezde koja je u još jednom navratu iskoristila sličan princip da pošalje poruku “Hitler did absoluteny nothing wrong”.

Maker Studios koji je produžena ruka kompanije Disney, a inače sarađuje sa mnogo YT zvezda u kreiranju reklamnog i drugog promo materijala, a sa PewDiePie je sarađivala u projektu Revelmode je danas raskinula saradnju sa mladim Šveđaninom, uz obrazloženje da njegovo ponašanje nije u skladu sa politikom firme i da je preterao. PDP je već bio banovan sa Twittera zbog ovog ponašanja, a ostaje da se vidi šta će učiniti YouTube sa obzirom da oni direktno nisu uklonili nijedan od ovih videa, dok je sam PDP uklonio tri sporna videa sa svojih kanala.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!