PLAY! ; PLAY! Zine

Loša nedelja za Denuvo

Sve u svemu, poslednjih sedam dana je bilo katastrofalno za Denuvo. Kompanijina reputacija je umrljana, a poverenje saradnika opada. Pisali smo o tome kako je posle samo pet dana od objavljivanja Resident Evil 7 probijena Denuvo zaštita igre. Već duže su kompanije uglavnom bile zadovoljne saradnjom sa Denuvo zbog dugog perioda pre nego što hackeri zaobiđu zaštitu do kada je igra već prodata u velikom broju kopija ali sada se ovo promenilo.

Uz sve to, igrači su bili masovno protiv ovog sistema, ali to nije bilo bitno izdavačima. Sada je došlo do novog problema u sigurnosti Denuvo kompanije pošto se pojavio problem u zaštiti websitea, gde je čitav odeljak sa privatnim folderima kompanije ostao van zaštite kompletno, pa su izvučene prepiske i sa kompanijama i sa privatnim licima, između ostalog određenim piratom nezadovoljnim situacijom koju je (tada) Denuvo kreirao na tržištu, poboljšavajući zaštitu igara.

Period ovih prepiski seže sve do 2014. a najveći problem je što su privatni podatci broja developera koji su sarađivali sa kompanijom takođe leakovani i sada javni.

Kako će sve ovo uticati na kompaniju i da li će i u budućnosti izdavači sarađivati sa Denuvo ostaje da se vidi.

Naš Gaming Podcast

Facebook:

PLAY! Zine Instagram:

  • Did you read our review of Desync yet? Of nothellip
  • This monday sure feels like Friday The 13th with Jasonhellip
  • I got no clue whats going on but its sohellip
  • What is worse  little nightmares or great expectation? littlenightmareshellip

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!