Nintendo Switch

Nintendo: Ukradene Switch konzole u SAD

Najnovija konzola čuvene kompanije Nintedo, Nintendo Switch, dolazi na tržišta širom sveta za manje od dve nedelje, 3. marta ove godine. Ova originalna i inovativna konzola donela je, kako to obično biva, puno oprečnih reakcija kod publike, od onih koji se oduševljavaju konceptom, do onih koji misle da će Nintendo opasno da promaši stvar sa njom. Tako mnogi gejmeri širom sveta jedva čekaju da i sami probaju konzolu i uvere se u to kakvo nas igračko isustvo sa njom očekuje.

Ipak, dok čitav svet očekuje trenutak kada će uzeti  u ruke Switch na test, par “srećnika” će imati priliku da ih isproba dosta ranije od nas. Naime, Nintendo je potvrdio da je u SAD došlo do izolovanog incindenta, kada je kod jednog od distributera ukradeno oko desetak jedinica Switch konzola. Ovu krađu nije izveo spoljni faktor, već zaposleni radnici u kompaniji distributeru, koji su se nadali da će tako zaraditi dobar novac. Ubrzo su ih prodali na internetu, pa su se po forumima i Redditu neki od ovih prevremenih vlasnika hvalili o svojoj kupovini.

Naravno, uradili su veoma glupu stvar jer je to policiji bilo dovaljno da dospe do većine njih, ali i do izvornih lopova, koji su već u ovom trenutku u procesu suđenja. Ipak, dobar deo ukradenih konzola i dalje nije vraćen, tako da će ove “divlje” prve Switch konzole, ostati bar još neko vreme kod svojih novih vlasnika.

Iako svakako neprijatan događaj za Nintendo, ne možemo a da se ne otmemo utisku da predstavlja i neku vrstu male i efikasne reklame.

Ispod možete videti i video u kome jedan od ovih ilegalnih vlasnika prolazi detaljno kroz njegov primerak Switcha. Video je okačio korisnik hiphoptherobot na NeoGAF forumu, a ne znamo da li je on i originalni vlasnik sa snimka.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top