PLAY! ; PLAY! Zine

Preživite 30 dana polarne zime

Iako je tržište video igara danas pomalo prezasićeno survival igrama, čija popularnost datira od vremena fenomena zvanog Minecraft, ipak moramo priznati da se u moru silnih pokušaja kopija i jednostavno dosadnjikavih igara s vremena na vreme pojave neke sjajne igre koje svojim originalnim izgledom i zabavnim mehanikama jednostavno skrenu pažnju i pokažu da ovaj žanr i te kako i dalje može biti jako zabavan.

Upravo nam tako originalno i potencijalno veoma zabavno deluje igra Impact Winter, koju nam donosi studio Mojo Bones, a izdavač je dobri stari Bandai Namco. U ovoj igri, desio se udar komete, u nebo se vinula gomila pepela i šuta, Sunce je praktično nestalo i sada je na planeti zavladala duga i teška zima. U takvim uslovima vi ćete pokušati zajedno sa ostalim preživelima da pregurate nekako 30 teških dana zime, pre nego što stigne pomoć.

Ono što nam na prvi pogled ovu igru izdvaja iz gomile sličnih survival igara, jeste to što će igra zapravo imati bogat narativ i neće se oslanjati isključivo na “sakupi reurse, napravi elemente, i preživi” karakteristične za ovaj žanr. Jedan od glavnih razloga zašto nekada survival igre brzo postanu dosadne jeste upravo to što “nemaju kraja” i što deluju samo kao beskonačni grind bez stvarne motivacije.

Impact Winter nam stiže 12. aprila, i jedva čekamo da ga probamo.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!