PLAY! ; PLAY! Zine

Sony planira da napravi franšizu oko Horizon: Zero Dawn

Horizont je blizu. Barem Horizon: Zero Dawn. U izradi još od 2011. godine od strane Guerrilla Games, i u izdanju Sony Interactive Entertainmenta, igra treba da izađe(konačno) 28. februara isključivo za PS4. Imali smo priliku da vidimo igru još na E3 2015 i detaljnije čujemo o njoj iz usta samog producenta iz Guerrilla Gamesa Marka Norrisa ali Horizon: Zero Dawn kasni više od godinu dana.

Iako je igra bila već nagrađivana za najbolju i najsvežiju ideju tokom 2015/2016, čekanje se oteglo i uspavalo i najnestrpljivije fanove. Sada kada je release date tu, očigledno je da su i u Guerrila Games i u Soniju zadovoljni što su čekali, i konačnim proizvodom, pa nam je Sonijev producent za Ujedinjeno Kraljevstvo Džon Edvards danas rekao da će glavna protagonistkinja Eloj(Aloy) biti zaštitno lice PlayStationa u godinama koje dolaze i da već postoje planovi za sledeći deo igre.

U skoro isto vreme je na internetu počela da kruži mapa sveta iz igre, verovatno “slučajno” da bi se zadovoljili apetiti fanova.

Svet izgleda zaista veliko, mada su i do sada objavljeni materijali iz igre to sugerisali. Tu je i donekle “standardni” prelaz između klimom i živim svetom obojenih zona, tj pustinja, planina i šume, a markeri iz igre sugerišu i postojanje neke četiri frakcije, obojene bojama žuto/crveno/plavo/zeleno. No dobro, sada igra zaista nije daleko pa nećemo nagađati.

Iako vidimo nekoliko naselja na mapi, jedno od najvećih je Meridian village, koje smo već imali prilike da vidimo, pa pokušajte da dočarate sebi veličinu ovog sveta.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!