PLAY! ; PLAY! Zine

Twitch izašao u susret korisnicima

Twitch je shvatio s kakvim problemom se dosta korisnika susreće pri kreiranju naloga, pa je odlučio da im izađe u susret.

Znate o čemu govorimo – mogućnost promene korisničkog imena. Koliko vam se puta desilo da provedete vreme buljeći u ekran pokušavajući da smislite username koji nije zauzet? Po Marfijevom zakonu, što duže razmišljate do će vaše korisniko ime biti gluplje. Čak iako smislite nešto što vam se tada čini kul, posle nekog vremena izađe iz mode i onda vas bude blam što ste vam je na Twitchu ime MedeniMaxa69.

Sada je to moguće promeniti i to veoma lako. Dovoljno je da odete na opciju Profile Settings u okviru vašeg naloga. Tamo ćete pronaći opciju za menjanje korisničkog imena. Sve je to sjajno, ali ova vest ima i svoju drugu stranu. Ako vam je važna statistika eksportujte je pre menjanja imena jer će se ona resetovati promenom imena. Ovo je za sada više propratni efekat nego planirana stvar, pa se može desiti da ovu stvar ispeglaju.

Ono što sigurno neće ispeglati je redirektovanje na novoimenovi Twitch nalog putem starog URL-a. Tako da ako imate horde fanova, možda je ipak bolje da se držite svog starog nicka, ma koliko bio blamantan. Twitch je tako postao član društva koje odobrava promene usernamea u kome se još nalaze Steam i Xbox Live. PlayStation Network još uvek ignoriše molbe korisnika i tera ih da se služa antičkim nickovima iz doba AOL Instant Messengera.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!