Vesti

Jutjuberi priznali krivicu za organizovanje nelegalnog kockanja preko FIFA Ultimate Team

U slučaju koji se odvijao pred britanskim sudovima poslednjih par meseci, gde je državna komisija za kockanje odlučivala o slučaju dvojice YouTube hostova kanala, Craig “Nepenthez” Douglas i Dylan Rigby koji su se prvo izjasnili kao nedužni, sada su priznali krivicu.

Oni su preko svoje stranice FUT Galaxy, organizovali kockanje na rezultate stvarnih mečeva na osnovu FIFA Ultimate Team coina, kojima su odredili ekvivalent u stvarnom novcu. Nekih 1.4 miliona korisnika je koristilo sajt u ovom periodu, i oni su aktivno navlačili nove korisnike da se klade, snimajući video materijal o svojoj navodnoj dobiti. U tom periodu su i zaradili oko 96 hiljada funti na štetu korisnika sajta.

Problem je u tome što sudovi dugo nisu znali kome da pridodaju ovaj slučaj koji je prvi u nadležnosti komisije koji se dotiče igara i klađenja unutar njih. Kreg i Dilan su na ovaj način zaobišli legalno ograničenje o starosti kockara koje je u Ujedinjenom Kraljevstvu 18 godina, dok su neki korisnici njihovog sajta bili i mlađi od 14.

Komisija je na osnovu njihovog izjašnjenja i priznaje krivice skratila postupak, i izrekla im kazne u iznosima od 91 hiljade funti za Krega i 174 hiljade funti za Dilana.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top