PLAY! ; PLAY! Zine

2Dark stiže 10. marta

Sredinom januara smo posle nekoliko meseci tišine, saznali da se rad na 2Dark ipak nastavio punom parom, bez medijske pompe. Posle 2 meseca, konačno ćemo imati prilike igru i da probamo i to već ove nedelje, pošto igra izlazi u petak, 10. marta.

Igru 2Dark radi studio Gloomywood, gde je glavni čovek i game director  čuveni Frederik Rejnal, poznat po Alone in the Dark, i koji je praktično utemeljio survival horror žanr.

2Dark je 2d piksel art igra sa izometrijskim pogledom. Vi ste u ulozi detektiva Smita, kome su deca kidnapovana i kreće u potragu za njima, samo da bi saznao da se radi o čitavom lancu sistema kidnapovanja dece od strane raznih užasa. Od tog trenutka vaše misije u igri će biti da od lokacije do lokacije spasite što više možete zatvorene dece i pritom izbegavate da vas iko primeti.

Igra kombinuje elemente pomenutnog survival horror žanra sa klasičnim stealth igrama. Paralelno ćete se i šunjati, izbegavati zamke, ali i neizbežno doći u situacije da se borite sa pomenutim nakaznim neprijateljima. Iako igra neguje piksel art grafiku, stil igre je veoma “krvav” i ne prezava od prikazivanja eksplicitnog nasilja.

Kako izgleda gejmplej, možete videti ispod:

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!