PLAY! ; PLAY! Zine

Blizzard traži odštetu od kreatora programa za varanje

Ako želiš da ti niko ne piratizuje igru, napravi je da bude pre svega multiplayer orijentisana. Blizzard godinama zarađuje planine novca sa ovim konceptom pa ne čudi zašto su osetljivi kad se pojavi neko ko im razbija koncept i tera potrošače.

Bossland se bavi kreiranjem cheat programa za Blizzard igre kao što su Overwatch, World of Warcraft i Heroes of the Storm. Nema ništa iritantnije od varanja u multiplayer igrama, a kada neko to konstatno radi onda drugi igrači odustaju od igranja. Ovo znači i manje para za Blizzard, koji očigledno ne može da izađe na kraj sa Bossland programima za varanje.

Ova sudska sapunica traje od prošlog leta kada je Blizzard tužio Bossland zbog prodaje programa Watchover Tyrant za Overwatch. Blizzard je tvrdio da varanja prave veliku štetu Blizzardu. Ovaj program za varanje je u međuvremenu postao nedostupan, ali se Blizzard nije tu zaustavio.

Kompanija koja stoji iza Overwatch naslova izračunala je da je u gubitku oko osam miliona evra. Do brojke su došli računajući koliko je programa za varanje prodato (preko 100 hiljada), i računajući da je bar 36% bilo namenjeno za neku Blizzard igru, zaključili su da naneta šteta 185 dolara po programu.

Reakcija Bosslanda? Preventivno proglašenje bankrotstva. Na taj način Blizzard ne može da dođe do para jer je kompanija “propala”. Čini se da iza nemačke kompanije za sitne prevare stoje neki biznismeni sa Balkana, gde se ovakve taktike koriste na dnevnom nivou.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!