PLAY! ; PLAY! Zine

Bolivija se žali Francuzima zbog Ghost Recon Wildlands

Kako javlja Rojters. vlada Bolivije je podnela zvaničnu protestnu notu francuskoj ambasadi u ovoj južnoameričkoj državi, i to zbog načina na koji je ova zemlja prikazana u novoj igri iz Ghost Recon serijala, Ghost Recon Wildlands. Ukoliko se kojim slučajem pitate zašto baš Francuzima, to je naravno zato što igru radi i izdaje francuski UbiSoft.

Wildlands se odigrava u fiktivnoj budućnost u Boliviji, gde je ova zemlja u potpunosti preuzeta od strane narko kartela  Santa Blanca, što se vlastima Bolivije baš i ne sviđa, da im zemlja bude prikazana u takvom svetlu. U protestu se traži od francuskih vlasti da “intervenišu” kod Ubisofta po ovom pitanju, a ukoliko se to ne desi, moraće da pokrenu druge legalne načine da kako bi to rešili, mada nam nije baš jasno kako to misle da reše, niti šta tačno očekuju od vlade Francuske.

Po ovom pitanju se odmah oglasio i UbiSoft, koji je u zvaničnom saopštenju, uz objašnjenje da je sve to samo fikcija inspirisana stvarnim svetom, pokušao malo i da se dodvori Bolivijcima, rekavši da su Boliviju izabrali kao lokaciju za Wildlands pre svega zbog “veličanstvenih predela prirode i bogate kulturne tradicije” i da se nadaju da će igra verno preneti “prelepu topografiju Bolivije, te da će igrači uživati dok istražuju raznolike predele i lokcije u igri inspirisane lepotom Bolivije.”

Wildlands izlazi 7. marta, a naše prve utiske iz bete možete čitati u februarskom broju časopisa Play!Zine.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!