PLAY! ; PLAY! Zine

Dizni optužen da je ukrao ideju za Zootopiju

Kad zarađuješ desetine milijardi dolara uvek postoji šansa da se neko javi i optuži te da si mu ukrao ideju.

Scenarista Geri Goldman tužio je Dizni zbog navodne krađe ideje za njihov animirani hit Zootopia, ili kako su kod nas preveli Zootropolis.

Tužba nije naivna, pre svega jer dolazi od strane lika koji koji je radio na scenarijima za filmove Totalni opoziv i Veliki problem u Maloj Kini.  On tvrdi da je predstavio Dizniju koncept za Zootopiju u dva navrata 2000. i 2009. godine. On tvrdi da su mu ukrali ne samo ideju već i likove.

Goldman tvrdi da je Dizniju predložio seriju Zootropolis filmova, gde je prvi trebao da se zove Loony. Film bi govorio o animatoru koji je nacrtao svet u kome životinje žive kao ljudi. U njegovoj verziji glavni likovi su veverica Mimi i hijena Rosko. Oni imaju iste karaktere kao zečica Džudi i lisac Nik. Pogledajte kako su izgledali likovi u njegovoj verziji Zootopije:

zootopia

Ako dobije ovu tužbu Goldman će se ozbiljno opariti jer je Zootropolis uzeo preko milijardu dolara na svetskim blagajnama, a ima i Oskara za najbolji animirani film. Dizni naravno sve negira i tvrdi da će na sudu dokazati nevinost.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!