PLAY! ; PLAY! Zine

For Honor napuštaju igrači?

Nakon jakog starta i dobrih kritika, čini se da For Honor ima problema sa zadržavanjem igrača.

Kako pokazuju statistike na Steamu, broj igrača se prepolovio. Sa početnih skoro 46.000 sa početka, brojke su pale prvo na 21.000 a onda na 15.000 igrača dnevno. Ove subote bilo je 17.000 igrača na Steamu, što je ujedno bio jedan od najboljih vikenda za igru. Kako javlja Gitphyr, pad se može porediti sa onim koji je ima The Division.

Ipak čini se da su ovde razlozi drugačiji. Dok je The Division imao neke ozbiljne tehničke probleme, For Honor nije imao tako velike probleme osim (očekivanih) izazova sa serverima. Čini se da je ipak pravi razlog – kompleksnost igre. Izgleda su mnogi uzeli igru očekujući da će brže savladati borbu, što se nije desilo pa su izgubili strpljenje.

Naravno, i ove brojke su sasvim solidne i verovatno neće uticati na dalje planove studija, ali ipak postoji bojazan da će For Honor izgubiti čak 90 posto igrača na Steamu do kraja drugog meseca nakon lansiranja, što su brojke kojima može da se “pohvali” The Division.

Da li će na kraju uslediti neki “noob mod” koji će omogućiti jednostavniju borbu, tako da se ipak povrate neki manje vešti igrači videćemo u narednom periodu. Kako se For Honor svideo možete pročitati u našem opisu igre koji je izašao u poslednjem broju Play!Zine magazina.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!